BOGANMELDELSE: Tina Katja Lund Andersen er coach og selvstændig med ”Den Indre Verdensmester”. Erfaringerne med at flytte menneskers mindset har hun samlet i ”Fra Strategi til Succes”. Hun kalder den en (opgave)bog, fordi den lægger op til, at du laver de indlagte øvelser undervejs i læsningen. Faktisk er det værktøjerne i hendes værktøjskasse, hun med bogen åbner for.

”Fra Strategi til Succes” er bygget op om otte kapitler, der introducerer læseren til en række værktøjer til selvudvikling. Målgruppen er alle, der drømmer om at gøre en drøm til virkelighed – eller måske alle, der som titlen siger ’følger med strømmen’. Tina Katja Lund Andersen skriver:

”Mine redskaber er blot vejvisere, de er ikke den ultimative sandhed om, hvad der virker, selv om de har virket for mange, mig selv inklusive.”

Øvelser til eftertanke

I ”Fra Strategi til Succes” præsenterer Tina Katja Lund Andersen velkendte værktøjer som bl.a. visionboard, visualisering, taknemmelighedsdagbog og meditation. Det tager tid at lave øvelserne, men de sætter gang i mange overvejelser, som du ikke kan læse dig til forståelse af.

Arbejdet med et Heart Map, hvor du skal give point i forhold til tilfredsheden på syv livsområder, synes jeg var øjenåbnende at lave. Også arbejdet med livshjulet og drømmelivshjulet var tankevækkende. Her skal du visualisere, hvordan du bruger din tid i dag (fordelt i en cirkel), og hvordan du drømmer om at bruge din tid ideelt.

Om værktøjerne virker, kan jeg selvsagt ikke afgøre endnu, da de skal sætte en proces i gang hen imod det, jeg ønsker mig. Jeg kan dog sige, at det kreative arbejde med at skabe et visionboard (dvs. en plakat med alle mine ønsker og drømme) var meget inspirerende. Som forfatteren anbefaler, har jeg hængt det op for at huske mig selv på, hvad jeg arbejder henimod.

Personlig bog

Forsiden prydes af et billede af forfatteren, der ser intenst opfordrende på beskueren. Det illustrerer rammende, at dette er en personlig bog. Tina Katja Lund Andersen deler gavmildt ud af sine egne erfaringer og henvender sig hele tiden til læseren. Erfaringerne er hentet fra hendes praksis som coach og tidligere leder. Bogen er også krydret med historier fra klienter i hendes praksis, som er blevet hjulpet af de værktøjer, læseren bliver præsenteret for.

Jeg er ikke i tvivl om, at Tina Katja Lund Andersen er en fremragende coach, som kan sætte skub i arbejdet med mindsettet i et personligt forløb, hvor man får vendt en negativ spiral. Jeg oplever dog under læsningen, at nogle af værktøjerne er svære at få styr på under selvcoaching ved hjælp af bogen. Fx bliver et afsnit med energier noget svævende og uklart for mig.

Energifrekvenser?

Overordnet forstår jeg pointen om, at sender man dårlige energier ud, modtager man dårlige energier tilbage. Skematiseringen af frekvenser på energierne har jeg dog modstand på (for nu at bruge bogens stil). Jeg stiller mig skeptisk overfor, at man kan måle kærlighed på 500 MHz og lykke på 540 (højest er ’Oplyst’ på 700-1.000 MHz). Men det er sådan set også lige meget. Det handler om at bevæge sig fra utilfredshed til tilfredshed i livet.

Jeg må inderømme, at jeg har en indbygget Svend Brinkmann-agtig modstand mod forestillingen om, at alt handler om mindset. Vi er også sat i et samfund og møder forskellige grader af medgang og modgang i vores liv. Selvfølgelig handler det om, hvordan man tackler det, man er givet. Bogens definition af succes er jeg dog ikke ubetinget enig i:

”At have succes handler om, hvor meget du tror på dig selv, og hvor villig du er til at gøre dét, der skal til, for at komme derhen, hvor du drømmer om at være. Det kræver noget helt bestemt, som de fleste ikke er villige til; nemlig at lytte, lære, aflære og handle.”

Jeg mener, at samfundet, andre mennesker og tilfældigheder også spiller en rolle for hver enkelt af os. Det er ikke alt sammen i vores egen hånd – men tilfredsheden er selvfølgelig.

Strategi til succes

Man mærker begejstringen over værktøjerne og øvelserne drive ned af siderne. Samtidig bruger forfatteren gang på gang sin egen historie til at fremhæve pointerne. Jeg lukker bogen med ord, der lover en forandring, hvis jeg tør gå ind i værktøjerne og give slip:

”Du ved nu, at den eneste virkelige forhindring til succes, er dig selv. Du har redskaberne til at skabe dit liv bevidst, og ved hvordan du forbliver i en høj energivibration, deler, giver og modtager i denne høje frekvens.”

Måske er det rigtigt – jeg ved det ikke endnu, men jeg er ikke i tvivl om, at der er store erkendelser at opdage, når man arbejder med sit mindset. Jeg har haft nogle gode overvejelser undervejs i bogen.

Bagest i bogen er der detaljeret litteraturliste og link til bl.a. meditationer på Tina Katja Lund Andersens hjemmeside. Der er også skabeloner til at arbejde med øvelserne. Er du åben for at arbejde med dit mindset med mange forskellige værktøjer er ”Fra Strategi til Succes” bestemt anbefalelsesværdig. Desuden er den lækkert illustreret, overskuelig og letlæselig.

Tina Katja Lund Andersen: ”Fra strategi til succes – Følger du strømmen eller lever du drømmen?”, eget forlag, 180 sider, 16. juli 2020

Bogen er stillet til rådighed af forfatteren.

2 Kommentarer

 1. Kirsa

  Hvor var det dejligt at finde din boganmeldelse da jeg googlede bogen. Det er givende at læse sin oplevelse med bogen. Tusind tak for boganmeldelsen. Nu føler jeg mere sikker ift om jeg skal give bogen en chance 🙂

  Svar
  • Birgit Juel Martinsen

   Tak for din kommentar, Kirsa 🙂 Så dejligt at du kan bruge anmeldelsen. Der er mange timers opgaver i bogen og jeg synes bestemt, de er værd at prøve. God fornøjelse ♥

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *