Mine bøger

Når vigtige historier kræver at blive fortalt.

En helt særlig historie

I 2010 oplevede jeg følelsen af et kald fra en historie, jeg skulle fortælle. Min veninde Lone Nørgaard Jensen, som jeg havde kendt siden vores fælles tid på Det Sønderjyske Studenterkursus, var syg af kræft og kunne ikke blive rask. Men hun havde en helt særlig måde at tackle sygdommen og sin situation på, som jeg havde en klar fornemmelse af, at andre skulle høre om.

Lone var hurtigt med på idéen om en bog, og vi tilbragte mange timer i nye roller som journalist og ‘interviewoffer’. Bogen blev desuden udvidet med perspektiverende interviews med provst Esben Andersen, overlæge Troels Tei og Lones mand Stig Jensen.

Tro, håb og kærlighed – en historie om kræft’ udkom i 2011 (faktisk 11/11/11!) på forlaget Unitas (nu Eksistensen).

Uddrag af anmeldelse

Det er en fin, letlæselig, stilfærdig bog om en stærk og fattet kvindes liv i ydmyghed over for skæbnens lod. I begrebernes bedste og varmeste betydning en fortælling om en lille sammentømret kernefamilie med fødderne solidt plantet i den jyske muld, hvor man tager livet på sig som det kommer, og får det bedste ud af det.

Kræft som kronisk, uhelbredelig sygdom er gennem de senere år blevet et mere og mere aktuelt emne. Der er derfor et voksende behov for bøger som denne.

Joan Lindholm

Fokus på kræft og sygepleje

Tro, håb og kærlighed – en historie om kræft

Det er historien om, hvad tro, håb og kærlighed betyder for et menneske med en livstruende sygdom.

Troen på at det nytter at kæmpe, og troen på en magt uden for en selv. Håbet om at se sine børn vokse op og håbet om, at der en dag kommer en kur. Og kærligheden til og fra ens familie – den betyder alt.

I forbindelse med at bogen udkom som e-bog i 2017, skrev jeg en epilog som opfølgning til bogen. I denne artikel skriver jeg om tankerne bag den.

Uddrag af anmeldelse

Historien er fortalt til Birgit Juel Martinsen, en veninde fra skoletiden, der i en nænsom og nogle gange næsten for loyal tone, renset for sensation og sentimentalitet, fortæller om en kvinde, der går mentalt og fysisk på line, og som aldrig ved, hvornår nye metastaser blæser hende omkuld.

Bogen leverer dels en klinisk og kronologisk fremstilling af sygdomsforløbet, dels en personlig, men aldrig privat, beretning om en kvinde, hvis tro – måske – giver hende nogle ekstra år med de børn og den mand, som hun så nødig vil forlade.

Lotte Kirkeby Hansen

Kristeligt Dagblad

Et skridt på vejen

Jeg har skrevet min første roman. De første 50.000 ord skrev jeg i forbindelse med National Novel Writing Month – 2017! (Ja, det tager tid, sådan noget…) Idéen var klar i mit hoved, så det føltes som en forløsning, da jeg endelig formulerede det fiktive univers.

Efter flere års redigering og hjælp med at gøre manuskriptet klar til udgivelse, er jeg nu i gang med processen med at finde et forlag. Den proces kan du læse om her

Historien handler om at være midt i livet og skulle finde sig til rette i et presset arbejdsliv på et tidspunkt, hvor alt egentlig skulle være på plads. Hovedpersonen er en kvinde, der tager  på en pilgrimsvandring på Hærvejen. Hun  kommer på en indre udviklingsrejse, hvor hun møder spændende mennesker og bliver udfordret fysisk og mentalt. Samtidig må hun undervejs se sin fortid i øjnene.

Pin It on Pinterest

Share This