Dette indlæg blev oprindelig lagt på hjemmesiden den 2. juli 2018 forud for den første Kanino-vandring. Indlægget er revideret 4. juni 2020 med de relevante datoer for Kanino-vandringer med mig som guide i sommeren 2020. Find aktuelle datoer her.

En vandretur hele vejen rundt om de vilde kaniners ø, Endelave, må naturligvis hedde Kaninoen. Det er 21 kilometers vandring tæt på kysten med kun naturens lyde og indtryk omkring dig. Tag med på Kaninoen i forbindelse med Aktiv Ø på Endelave her i sommer eller gå turen selv.

Vi starter ved havnen og går mod vest til Kloben og Klinten. De første tre-fire kilometer er de mest udfordrende, fordi vi går på sand og sten langs stranden. Derfor er gode sko nødvendige. Har du vandrestave, er det en god idé at tage dem med.

Til gengæld har vi solen i ryggen (forhåbentlig!) og går helt tæt ved vandet og kan nyde udsigten over et stort vådområde med strandeng til den ene side og vandet på den anden side. Herfra kan man se Møllegrunden, hvor en stor sælkoloni holder til. Sælerne kan ses med en god kikkert.

Når vi kommer til Klinten, går vi op på trampestien på toppen af Klinten. Græsset og de vilde blomster står højt, men det er rart at komme op og se det hele lidt fra oven. Herefter kommer vi igen ned på stranden og går et stykke, før vi nærmer os sommerhusområdet på Lynger, hvor der er et par kilometer med sti og grusvej langs vandet. Ved sommerhusene vil det være muligt at låne et toilet, hvis man er på den guidede tur.

Vi runder Lynger Hage og holder frokostpause, når vi er kommet et stykke op ad Endelaves østkyst.

Her går vi igen på stranden, men meget af underlaget er forholdsvis fast sandstrand med mindre sten. Når vi kommer til Øvre, går vi ind og følger grusvejen Øvre rundt. De sidste 7-8 kilometer går vi udelukkende på grusvej.

Det sidste stykke tilbage til havnen følger vi Strandvejen, hvor vi kan se det store fuglereservat ved Flasken på højre hånd.

Praktisk om Kaninoen

Afhængigt af hvor lange pauserne bliver, tager turen i alt ca. seks timer. Mødestedet er Servicebygningen på Endelave Havn. Jeg er guide på Kaninoen følgende dage:

Søndag den 19. juli 2020 kl. 11-17*

Fredag den 31. juli 2020 kl. 9.45-16*

(*Sluttidspunkt varierer afhængig af vandregruppen.)

 

På videoen herunder kan du se ruten.

;

Jens Tofts fortællinger om Endelave

Den 93-årige ejer af Endelave flyveplads har samlet en masse historier om Endelave og nogle af de steder, vandrere på Kaninoen kommer forbi. Læs om ham her. Og download historierne herunder.

Mini-Kaninoen går til Øvre

Er 21 km i overkanten, kan du i stedet tage med på Mini-Kaninoen, som går til Øvre. Her starter vi også på havnen, men går mod øst og følger Strandvejen til Øvre. Hele turen er på veje og stier, men du ser stadig masser af hav og oplever Endelaves varierede natur med strandeng, hede, skov og strand. I alt 13 km er Mini-Kaninoen, som jeg guider følgende dage:

Torsdag den 2. juli 2020 kl. 9.45-12.50*

Torsdag den 23. juli 2020 kl. 9.45-12.50*

(*Sluttidspunkt varierer, men de skæve tidspunkter er af hensyn til færgetider, og I skal nok nå færgen!)

 

Se i videoen herunder, hvor ruten går hen.

Find ‘Aktiv Ø på Endelave’ på Facebook

Du kan se mere om Aktiv Ø på Facebook. Det er gratis at deltage i de guidede Kanino-vandringer. Tilmelding er ikke nødvendig, men tilkendegiv gerne på begivenheden, hvis du deltager i en af de guidede ture. De er slået op som begivenheder på Aktiv Ø’s Facebook-side.

Du kan også læse mere og få en samlet oversigt over aktiviteterne i sommeren 2020 på Endelave IF’s hjemmeside.

God fornøjelse med Kaninoen uanset, om du tager den på egen hånd eller kommer med på fælles vandring! Vil du have inspiration til din egen vandring, så læs Marie Florins dejlige beretning fra Kaninoen på Frie fodspors hjemmeside her.

8 Kommentarer

 1. Jonna pallisbo

  Hej Birgit, tusind tak for en fantastisk tur søndag den 19. juli, tak til både dig og din hjælper (sønnike). Det var en fantastisk oplevelse. Nu er jeg klar til mini Kaninoen , så der også kan blive kræfter og tid til lidt sightseeing på det skønne Endelave.
  Med venlig hilsen Jonna

  Svar
  • Birgit Juel Martinsen

   Hej Jonna
   Det er skønt at høre – tusind tak 🙂
   Du er SÅ velkommen igen. Det var dejligt at have dig med på vandring.
   Bedste hilsner
   Birgit

   Svar
 2. Rita Bonde

  Tak for en helt fantastisk oplevelse på Endelave.
  At gå Kaninoen med dig og din søn,,, Birgit, har været en spændende og udfordrende tur.
  I har en smittende glæde ved at vise øen.
  Flot at i lægger hus til frokost og toilet besøg.
  God sommer.
  Mange hilsner Rita

  Svar
  • Birgit Juel Martinsen

   Tusind tak for din besked, Rita! Du var virkelig sej, og det var en fornøjelse at have dig med på turen 🙂
   Jeg er glad for, at du havde en god oplevelse på trods af de drilske sten.
   Bedste hilsner
   Birgit

   Svar
 3. Birgit Juel Martinsen

  Hej Tanja
  Der er ingen guidet tur på torsdag, men man kan sagtens gå turen selv 😊 Den næste guidede tur er den 19. juli, hvor jeg guider den lange Kanino øen rundt.
  Bedste hilsner Birgit

  Svar
 4. Tanja

  Hej. Vil lige hører om man kan komme på en gå tur her på torsdag den. 9. ? Er 2 voksne og 2 børn. Er der stadig mange kaniner og se derover?

  Svar
 5. Astrid Westergaard

  Hej, vi er to, som gerne vil gå turen 19. juli.
  Mvh. Astrid

  Svar
  • Birgit Juel Martinsen

   Hej Astrid
   Herligt! Til turene med Aktiv Ø er der ingen tilmelding. I dukker bare op – men jeg vil glæde mig til at se jer 🙂
   Bedste hilsner
   Birgit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *