En vandretur hele vejen rundt om de vilde kaniners ø, Endelave, må naturligvis hedde Kaninoen. Godt 20 kilometers vandring tæt på kysten med kun naturens lyde og indtryk omkring dig. Tag med på Kaninoen den 18. juli 2018 i forbindelse med Aktiv Ø på Endelave i uge 28, 29 og 30.

Klik her for at læse et indlæg om Kanino på Endelave i sommeren 2019

Vi starter ved havnen og går mod vest til Kloben og Klinten. De første tre-fire kilometer er de mest udfordrende, fordi vi går på sand og sten langs stranden. Derfor er gode sko nødvendige. Har du vandrestave, er det en god idé at tage dem med.

Til gengæld har vi solen i ryggen (forhåbentlig!) og går helt tæt ved vandet og kan nyde udsigten over vandet til den ene side og et stort vådområde med strandeng på den anden side.

Når vi kommer til Klinten, går vi op på trampestien på toppen af Klinten. Græsset og de vilde blomster står højt, men det er rart at komme op og se det hele lidt fra oven. Herefter kommer vi igen ned på stranden og går et stykke, før vi nærmer os sommerhusområdet på Lynger, hvor der er et par kilometer med sti og grusvej langs vandet. Ved sommerhusene vil det være muligt at låne et toilet, og en forfriskning bliver der nok også budt på…

Vi runder Lynger Hage og holder frokostpause, når vi er kommet et stykke op ad Endelaves østkyst.

Her går vi igen på stranden, men meget af underlaget er forholdsvis fast sandstrand med mindre sten. Når vi kommer til Øvre, går vi ind og følger grusvejen Øvre rundt. De sidste 7-8 kilometer går vi udelukkende på grusvej.

Det sidste stykke tilbage til havnen følger vi Strandvejen, hvor vi kan se det store fuglereservat ved Flasken på højre hånd.

Praktisk om Kaninoen

Afhængigt af hvor lange pauserne bliver, tager turen i alt ca. seks timer. Vi mødes den 18. juli 2018 kl. 9.30 på havnen (ved legepladsen). Du kan se mere om Aktiv Ø på Facebook. Det er gratis at deltage. Tilmelding er ikke nødvendig, men tilkendegiv  gerne på begivenheden, hvis du kommer.

Jeg håber, vi ses til en skøn Kanino-tur!

P.S. Er 20 km i overkanten, så er der også mulighed for en 12 kilometers vandretur Øvre rundt den 26. juli. Læs mere på Facebook her.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *