Måske ved du det allerede. Endelave er et besøg værd. Og kan du lide at vandre, er turen øen rundt en perfekt dagstur på 21 kilometer.

I sommeren 2019 blev Kaninoen – som turen hele vejen rundt er blevet døbt – afmærket med pæle. Du kan altså sagtens gå turen på egen hånd. Men hvis du har lyst til at gå sammen med andre og måske få et par lokale historier med, har du muligheden igen i efterårsferien. Vi går både den lange rute (Kaninoen) og den korte rute, som kaldes Mini-Kaninoen.

Mini-Kaninoen på Endelave

Onsdag den 16. oktober spænder vi vandrestøvlerne og går mod øst fra havnen mod Øvre. Vi følger Strandvejen langs vadeområdet Flasken (hvor billedet ovenfor er taget) med mulighed for at se masser af fugle. Vi følger grusvejen rundt og kommer gennem lav skov, hede og strandeng i meget varieret landskab på turen Øvre rundt. Turen er ca. 13 km og på afmærkede veje.

Kaninoen

Fredag den 18. oktober går vi Kaninoen. Vi starter ved havnen kl. 9.15 lige efter den første færge kommer ind. Så går vi vestpå mod Kloben og Klinten ad stranden. Det meste af vejen er ikke på sti, men på stenene tæt ved vandets klukken eller bølgeslag. På Lynger holder vi en pause ved et sommerhus med mulighed for at låne toilet og få fyldt vandflaskerne op. Herfra fortsætter vi op langs kysten, til vi kommer til Øvre. Her spiser vi de medbragte madpakker.

Resten af vejen følger vi grusvejen tilbage til havnen. Det er samme vej som Mini-Kaninoen, men vi går den modsatte retning gennem strandengen, den tætte, lave skov og hedeområdet ud til Flasken.

Vandreturene afholdes i regi af Endelave Aktiv Ø, som er en del af Endelave Idrætsforening. Det kræver ikke tilmelding at deltage. Du møder bare op. Hvis du har lyst, er du dog mere end velkommen til at markere på Facebook-begivenheden (-erne), om du kommer. Der er links herunder.

Jeg håber at se nogle friske vandrere på Endelave i efterårsferien!

Her kan du læse mere om turen Endelave rundt

Mini-Kanino onsdag den 16. oktober kl. 9.15-12

Kaninoen fredag den 18. oktober kl. 9.15-15

Læs mere om ruten her (første blogindlæg m Kaninoen fra juni 2018).

Du kan også læse historien om Kaninoen, som startede sammen med Aktiv Ø i 2018.

1 Kommentar

  1. Jacob Kroll

    Efterårsvandring med skov, hav og kaniner. Mere naturligt bliver det da vist ikke:-)

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *