Da gæssene flyver over hendes hoved med skræppende kurs mod syd, indser den rådvilde, hvad hun må gøre. Som et tegn fra en verden udenfor rækkevidde, fortæller de, at hun skal flytte sig, for at tingene kan blive anderledes.

Hun må finde nye perspektiver på kendte omgivelser, afprøve alternative handlemåder på fastlåste omstændigheder. Ændre på tingenes tilstand, selvom de synes stivnet i et ubevægeligt mønster.

Først må hun se, høre og føle nye indtryk fra fremmede egne. Opleve kernen rokke sig ved indtryk fra mennesker, der taler med ukendte tunger om eksotiske eventyr. Smage kuriøse sammensætninger og dyrke nye sværmerier. Som gæssene må hun finde mildere lande, der kan nære og styrke hende.

Senere vil hun vende tilbage med styrken genvundet. Når omgivelserne igen er frugtbare, vil hun glædes over at sætte benene på jorden. Indrette sig i den velkendte rede og glemme rejsens strabadser.

Hun må efterlade det velkendte og udfordre vingerne på en lang og usikker rejse. Det ser så let ud, når gæssene hænger på den blå himmel i perfekt formation. En leder fører an og viser vejen. Hun er alene og må finde vejen selv. Et skrig fra himlen fortæller hende, at det kan hun godt.

© Birgit Juel Martinsen

#200ord

8 Kommentarer

 1. Anna Riis

  Hvordan mon du kan vide, at jeg længe har været på vej – som denne fornemme vildgås, der er så stærk, at DEN kan finde vejen til netop det sted, alle de andre vildgæs har mest brug for? Jeg vil følge den, har fuld tillid til dens færden for at komme i mål.
  Bedste efterårshilsner fra Anna

  Svar
  • Birgit Juel Martinsen

   Åhh, hvor er jeg glad for at ramme noget, der vækker genklang hos dig, Anna. Jeg tror også, man skal have tillid til, at man klarer den, selvom man er udfordret.
   Bedste hilsner Birgit

   Svar
 2. sonja ElgaArd

  Det er altid dejligt at læse dine tekster, der giver anledning til tanker og refleksion

  Svar
  • Birgit Juel Martinsen

   Tak, Sonja 🙂

   Svar
 3. Karsten

  Kære Birgit. Nu har du gjort det igen.
  Skrevet en fornem tekst, der helt af sig selv giver stof til eftertænksomhed og gode tanker.
  Kærlig hilsen. Karsten.

  Svar
  • Aase Nørgaard

   Dejlig tekst som taler til mig. Jeg er en der trækker energi ud af naturen, og er jeg heldig kommer der også en et produkt ud af det.
   Det kan være et lille digt eller en anden tekst.

   Svar
   • Birgit Juel Martinsen

    Det er jeg virkelig glad for at høre, Aase. Idéen til teksten kom, da jeg stod og kiggede ud af mit køkkenvindue. Inspiration kan komme mange steder fra 🙂

  • Birgit Juel Martinsen

   Tusind tak for de varme ord, Karsten!

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *