Endelave er et skønt sted at gå korte og lange ture. Sidste år opstod Kaninoen i forbindelse med Aktiv Ø (fordi en vandretur på øen med alle de vilde kaniner selvfølgelig hedder en Kanino). I år kan du også gå med over de lavvandede vader ved Flasken.

Her kan du læse om sommerens vandreture.

Flasken – vandring med udfordringer

Vi vil gå ad Strandvejen og den vestre Øvre vej til Skibssætningerne, hvor vi spiser egen frokost. Derfra går vi tilbage langs Øvres vestkyst. Gennem lavt vand passerer vi Terneøen og fortsætter langs Bremå Torne, inden vi går tværs over Flasken i retning af den røde lade. Herfra følger vi Strandvejen tilbage mod havnen.

Ruten forbi Terneøen, langs Bremå Torne og over Flasken gås bedst i korte bukser og bare tæer. Der er dog småsten i sandet, så badesko anbefales. Flasken passeres ved laveste vandstand, der kommer kl. 13.39 – efter tidevandstabel for Juelsminde. På dette tidspunkt vil der normalt være knædybt vand til eller (oftest!) lavere på ruten, men vind kan påvirke vandstanden kraftigt.

Tilmelding er ikke nødvendig, du møder bare op – men vis gerne på Facebook, om du kommer. Vi mødes ved havnen.

Vandreledere er Anders Grosen og Birgit Juel Martinsen. Anders Grosen vil undervejs dele ud af sin store viden om Endelave og øens natur- og fugleliv.

Tidspunkt: 11. juli kl. 10-15 (sluttidspunkt er anslået)

På billedet herunder: Anders Grosen ved ‘Røde Ko’ i Flasken.

Kaninoen på Endelave

Endelaves Kanino er en vandretur rundt om Endelave på omkring 21 km. Vi går det meste af strækningen langs kysten, og noget af turen er på stenstrand. Læs en detaljeret beskrivelse af ruten her (artiklen er fra sidste år, hvor vi havde premiere på Kaninoen).

Godt fodtøj er absolut nødvendigt. Øvrig påklædning er afhængig af vejret. Medbring vand og madpakke. Vi går i roligt tempo og holder pauser en gang i timen. Det vil være muligt at nå færgen hjem, hvis man er på endagstur. Ruten vil være afmærket, så dem der gerne vil gå meget hurtigt selv kan finde vej. Vandreleder er Birgit Juel Martinsen. 

Tilmelding er ikke nødvendig, du møder bare op på havnen – men vis gerne om du kommer på Facebook (klik på datoerne for links). 

Tidspunkt: 18. juli 2019 kl. 9.15-15.30 (sluttidspunkt er anslået)  og 1. august 2019 kl. 9.15-15.30 

Mini-Kaninoen på Endelave

Endelaves Mini-Kanino er en vandretur Øvre rundt. Vandreturen starter på havnen, hvorfra vi går ad Strandvejen ud til Øvre. Her følger vi Øvre-vejen rundt og går tilbage til byen ad Kongevejen. Turen er i alt 12 km. Vi går i et roligt tempo og holder en pause eller to undervejs. Medbring vand og evt. en pausesnack.

Tilmelding er ikke nødvendig, du møder bare op – men vis gerne om du kommer på Facebook. Vandreleder er Birgit Juel Martinsen.

Tidspunkt: 25. juli 2019 kl. 10-13 (sluttidspunkt er anslået)

Aktiv Ø Endelave

Se oversigten over alle aktiviteter i forbindelse med Aktiv Ø på Endelave i ugerne 27-31 på Endelave Idrætsforenings hjemmeside. Der er masser af muligheder for at finde noget spændende at lave for både store og små med forskellige interesser: yoga, kroket, golf, snorklebingo, løb, rundbold og meget mere.

Hvis vi er heldige, ser vi en af Endelaves havørne på vandringerne. På billedet her er det hannen fra ørneparret, som holder udkig ved Flasken.

2 Kommentarer

 1. Pernille

  Findes er evt vandre turerhwr i efteråret på endelave?

  Svar
  • Birgit Juel Martinsen

   Hej Pernille
   Ja, der bliver både en kort og en lang Kanino i efterårsferien (uge 42). Formentlig hhv. onsdag og fredag 🙂 Og ellers kan man gå turen selv, da der er kommet skilte op.
   Bedste hilsner
   Birgit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *