Der er noget særligt ved årets sidste dag. Den er højtidelig, fordi vi siger farvel og gør status over et år med sorger, glæder, udfordringer og sejre. Den er samtidig festlig, fordi et nyt venter lige om hjørnet. Et nyt år, som vi allerede har forventninger og drømme om med alle de muligheder, det åbner.

Jeg ser tilbage på et år, hvor jeg fejrede sølvbryllup med Jacob. Vi nød dagen sammen med vores tre sønner og mine forældre i vores sommerhus på Endelave. Det var en af de fantastiske sommerdage som 2018 bød på. På familiefronten takker jeg for at have fået al den kærlighed, jeg overhovedet kunne forestille mig i året, der gik.

Året udenfor det almindelige arbejdsmarked

2018 var også året, hvor jeg ikke var tilknyttet en arbejdsplads. Mange hverdage blev tilbragt ved computeren med at skrive på min bog og lave en ny hjemmeside med en blog. Det er derfor, du læser dette. Det blev også starten på et samarbejde med Gyldendal om at anmelde fagbøger.

Det var et år, hvor jeg var ude og møde nye mennesker i mange forskellige sammenhænge. Kaffemøder, gratis arrangementer og netværk, hvor jeg undersøgte jobmuligheder. Gennem Foreningen Nydansker blev jeg mentor for græske Alex, der gerne vil arbejde med it og uddannelse. Det er et frivilligt arbejde, der åbner øjnene for det danske arbejdsmarked på en helt anden måde.

Året med Kaninoen

Det blev året, hvor jeg stod for Kaninoen på Endelave. Hvad der umiddelbart ’bare’ skulle være en vandretur øen rundt kom i en passende kontekst, hvor den tiltrak sig masser af opmærksomhed. Selvfølgelig skal det vilde kaniners ø have en ’Kanino’, hvor man vandrer på øen og ser om ikke kaniner, så i hvert fald alle deres kaninhuller i landskabet. (Hør med her fra indslaget på P4 Østjylland).

Der har været mange udfordringer i at være jobsøgende – nogen af dem skrev jeg en kronik om til Weekendavisen – men samtidig har det åbnet nogle andre døre. At være i dette limbo udenfor det almindelige arbejdsmarked tvinger nye aktiviteter i gang og åbner for andre måder at se på verden og opfatte sig selv og omverdenen.

Nyt år, nye håb, nye drømme

Jeg glæder mig til at se, hvad det kommende år kommer til at byde på. Jeg har mange forskellige ting i støbeskeen. Bøger, der skal læses. Tekster, der skal skrives. Mennesker, der skal mødes. Natur, der skal udforskes. Ture, der skal vandres. Venner, der skal hygges med. Familie, der skal elskes.

Godt nytår til alle!

2 Kommentarer

 1. Bolette

  Også godt nytår fra mig til dig ?

  Svar
  • Birgit juel martinsen

   Tak, Bolette 🙂

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *