PODCASTANMELDELSE: Hvorfor gør folk ikke det, man vil have dem til, selvom man har gjort alt for at få dem til at forstå, hvad de skal gøre? Fordi ’rigtige mennesker’ ikke altid er til at regne ud. Men med adfærdsdesign kan du komme et skridt nærmere. Det gør Morten Münster sit bedste for at hjælpe med. Hans podcast Adfærd, som kan lyttes ganske gratis, er et godt sted at blive klogere.

Morten Münster er forfatter til bestselleren ”Jytte fra marketing er desværre gået for i dag”. En bestseller om adfærdsdesign til mennesker i den virkelige verden. Bogen er absolut anbefalelsesværdig, fordi den er praktisk orienteret og er fuld af konkrete værktøjer til at opnå forandringer.

Kvalitet fremfor kvantitet

Samme fokus på praksis er der i podcasten Adfærd. Det handler om, hvorfor mennesker gør som de gør, og hvordan vi kan skabe forandringer med adfærdsdesign. Podcasten tager udgangspunkt i Morten Münsters blog, men du behøver ikke læse indlæggene for at kunne følge med.

Indtil videre har han lavet to (korte) sæsoner, som hver består af tre afsnit. Hvert afsnit har en god længde på ca. 30 minutter. Hvad podcasten ikke har i omfang, synes jeg, den har i kvalitet. Hver gang interviewer Morten Münster et interessant menneske, der kan uddybe episodens emne.

Kompetente gæster

I første sæson er gæsterne og deres emner: iværksætter Martin Thorborg om forandringer, læge Imran Rashid om digitale vaner, ekspert i servicedesign Søren Bechmann om at eksperimentere. Opskriften er den samme hver gang: Først fortæller Morten Münster noget om emnet med udgangspunkt i en artikel fra bloggen. Derefter taler han videre med gæsten og uddyber emnet.

Anden sæson har det overordnede tema ’simplicitet’: Hvordan simplificerer og forenkler man sin organisation? De to af gæsterne er direktører i teleselskaber: Morten Christiansen, 3, og Jesper Hansen, Telenor. I episode 2 (5) er forfatter og antropolog Dennis Nørmark gæst i en spændende episode om pseudoarbejde – eller ’tåbeligt ekstraarbejde’.

Fælles for alle podcastene er, at de holder et højt fagligt niveau. Man bliver virkelig klogere af at lytte til dem – og det er med et smil på læben. Klipning og lyd virker professionel og det giver behagelig lytning, hvilket jo ikke er en selvfølge i det store hav af podcasts.

En vært med adfærd på agendaen

Morten Münster har et smittende engagement, som han formår at kanalisere ud gennem højtalerne. Der er masser af interessante pointer at hente både i hans egen viden og i de samtaler, han har med sine gæster. Morten er ikke bange for at stille ’dumme’ spørgsmål og klipper gerne kommentarer ind. Det gør bare podcasten endnu mere lytteværdig.

Morten Münster er småbørnsfar og morer sig med at lade sine børn udtale gæsternes navne og nogen af de svære overskrifter. Det er nuttet og får det hele ned på det niveau, som ’rigtige mennesker’ er på (for nu at bruge en af vendingerne fra ’Jytte fra Marketing..’). Jeg gætter dog på, at barnestemmerne ryger ud, når først ungerne kan tale rent.

Jeg glæder mig til afsnit 7 – tredje sæson – og vil anbefale dig at lytte med!

Find podcasten i din foretrukne app (søg efter ’Adfærd’) eller find seneste episode her.

(Er du interesseret i en helt anden slags podcast, så læs min anbefaling af ’Med dansk tale’ om dubbingens historie.)

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *