Jeg prøvede at advare dem med mine bølger. Med hvidt skum og frådende slag mod stranden. Alligevel satte de den lille båd i mit vand. Frygtløse drog de ud for noget, de ikke mente kunne vente. De troede, de kunne klare sig mod min overvældende styrke.

Længe vuggede båden mellem bølgerne. Den lille motor piskede i vandoverfladen. Så tog jeg imod dem. Omsluttede deres kroppe og trak dem i dybet. De kæmpede, før de slap og blev en del af mig.

På stranden så jeg de sørgende efterladte. Jeg gav slip på kroppene og overlod dem til deres elskede.

 © Birgit Juel Martinsen

#februaryfiction #100ord

February Fiction – Fortæl en historie på 100 ord

Alle kan fortælle en historie. Det er idéen bag February fiction, som er udviklet af forfatteren Asbjørn Rune Bourgeat. Initiativet startede i 2016.

Jeg kastede mig ud i legen første gang i 2018 og blev bidt af det. Det gælder om at finde på en historie med en enkel kerne og fortælle den klart og enkelt.

Der er fem regler:

 1. Historien må højst være på 100 ord
 2. Du skal tilstræbe, at den har en begyndelse, en midte og en slutning.
 3. Historien skal deles med nogen – digitalt eller analogt
 4. Brug hashtagget #februaryfiction, når du deler digitalt
 5. Gør det hver dag, hver anden dag eller hver uge, men gør det hele februar

2 Kommentarer

 1. Jens Gravengaard

  Hej, jeg opdagede dine kortprosa tekster for nylig i forbindelse med min trang til at læse lidt kortere tekster, men samtidig nogle man kan tænke lidt over. Det synes jeg kortprosa rammer og så har de også den fordel, at du kan læse dem på kort tid for andre og bruge tid sammen om forståelsen af teksten. Det er både godt for ligestillede (fx lærer til lærer) eller sammen med børn, du gerne vil åbne op og vise dem dobbeltheden i vores sprog.

  Svar
  • Birgit Juel Martinsen

   Hej Jens! Tusind tak for din kommentar. Jeg er rigtig glad for, at du får noget ud af teksterne – på flere måder. Sikke en god ide at læse dem for andre. Jeg synes også det korte format kan noget helt særligt 🙂
   Bedste hilsner Birgit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *